Bahçeşehir Proficiency Speaking Sınavında Başarı için 7 Adım:

Bahçeşehir Üniversitesi Proficiency sınavı Konuşma / Speaking sınavında başarılı bir konuşma performansı için 7 adım

veya başka bir deyişle Bahçeşehir Üniversitesi Proficiency sınavı Konuşma / Speaking bölümünde nasıl başarılı olabilirim? 

1- Bahçeşehir Üniversitesi Proficiency sınavı Konuşma bölümünde size iki farklı konu hakkında soru sorulmaktadır. Her bir soru için 2-3 dakika konuşmanız bekleniyor. Sorulan sorulara doğrudan ve konuya bağlı bir cevap vermelisiniz. Hazırlanan sorular yarı akademik temalar baz alınarak hazırlanmıştır. Hazırlamış olduğum sitemin MOCK SPEAKING QUESTIONS bölümünde tematik konulara göre ayrılmış örnek sorulara ulaşabilirsiniz. 

 2- Bahçeşehir Üniversitesi Proficiency sınavı Konuşma bölümü IELTS sınavı konuşma bölümünün 3. kısmına çok benziyor. Youtube üzerinden IELTS speaking part 3 yazarak örnek videoları izleyebilirsiniz. 

 3- Konuya dair ileri sürdüğünüz fikirleri geliştirmeli ve desteklemeniz gerekiyor. Soruya yönelik verilen cevap bir cümleden çok daha fazlası olmalıdır. Verilen cevap açıklanmalı, örneklendirilmeli ve neden sonuç ilişkisi bağlamında desteklenmelidir. 

4- Akıcı bir şekilde konuşmalısınız. Çok fazla verilen duraksamalar sınav gözetmeninin ilgisinin düşmesine ve odağının dağılmasına neden olacaktır. 

5- Konuşmanızda telaffüz bakımından sorun olmamalı. Telaffüz bakımından emin olmadığınız kelimelerin telaffüzünü İngilizce-İngilizce sözlüklerden kesinlikle kontrol edilmesi gerekir. 

6- Dilbilgisi açısından doğru cümleler kurmanız gerekiyor. Ufak tefek dilbilgisi yanlışları doğal karşılanırsa bile yapılan ciddi cümle yapı yanlışları söylenen cümlelerin anlaşılmamasına neden olacaktır. 

7- Konuşmanızı doğru ve etkin akademik kelimelerle sunmanız gerekiyor. Kullandığınız kelimeler sizin dil düzeyinizi yansıtmaktadır.